08-22-2009, 19:55 | #11 |
Ramazan Güllaçı Malzemeler 10-12 yaprak güllaç yufkası 2,5 lt süt 750g toz şeker 1 paket şekerli vanilya 1 adet ayıklanmış nar 1 su bardağı dövülmüş ceviz Yapılışı Süt ve şekeri kaynatın. vanilini ekleyip ılıtın. bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin. üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirin. diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin. bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayın. kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. (süt fazla gelir diye merak etmeyin, yapraklar çok fazla süt çekiyor) tepsiyi buzdolabında 1,5 saat bekletin.Servisten önce üzerini nar taneleri ve dövülmüş ceviz (veya antepfıstığı) ile süsleyin. |
|
08-22-2009, 19:55 | #12 |
Revani Malzemeler hamur için; 3 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı şeker 1 su bardağı kekun kabartma tozu 1 su bardağı un şerbeti için; 4 su bardağı su 4 su bardağı şeker limon Yapılışı Yumurtayı şekerle çırpın, yoğurt, kekun, un ve kabartma tozunu ilave edin . Karştırıp tepsiye boşaltın ve fırında pişirin. Kaynatıp soğuttuğunuz şerbeti, sıcak revaninin üzerine dökün. |
|
08-22-2009, 19:55 | #13 |
Ramazan Helvası Malzemeler 3 su bardağı un (450 gr) 4 çorba kaşığı toz Antepfıstığı 1 su bardağı margarin (250 gr.) 3/5 su bardağı pekmez (150 gr.) 2 su bardağı toz şeker (500 gr.) 1 su bardağı su (250 ml) 3 çorba kaşığı tahin 50 gr dolmalık fıstık Yapılışı Margarini tencerede eritin ve fıstıkları, yakmadan, renkleri değişinceye kadar kavurun. Unu, kavrulmuş fıstıklara ilave edin ve kısık ateşte, yaklaşık 20 dk kadar, tahta kaşıkla devamlı karıştırarak, kavurun. Bir kabın içerisinde, pekmez, şeker ve suyu karıştırın. Un kavrulup, rengi pembeleşince, su ve şekerle karıştırdığınız pekmezi ilave edip, sürekli karıştırarak, helvanın, suyunu çekip macun kıvamını almasını sağlayın. Helvanıza 3 kaşık tahin ilave edip, 5 dk daha kavurun. Helvanızı biraz dinlendirdikten sonra, kaşıkla şekillendirip, toz antepfıstığına bulayarak servis yapın. |
|
08-22-2009, 19:56 | #14 |
Tandır Böreği Malzemeler Hamuru için : 1 yemek kaşığı kuru maya 1 su badağı ılık su ya da su+süt karışımı 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker Alabildiği kadar un Harcı için : 350-400 gram kıyma 2 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz,karabiber,pul biber,kuru nane 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz 200 gram tereyağ ya da margarin 2 yemek kaşığı tahin Üzeri için : 1 adet yumurta Susam Yapılışı İlk olarak hamurumuzu hazırlayalım. Bunun için; mayayı şekerle birlikta ılık suyun içine koyup 10 dakika kadar bekleyelim. Daha sonra bu karışımı yoğurma kabımıza alıp,tuz ve azar azar un ekleyerek açılabilecek kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Diğer tarafta tereyağı ya da margarini eritip ocaktan alalım ve içine 2 kaşık tahini ilave edelim ve kaıştırarak sıcak yağın içinde erimesini sağlayalım. Hamurumuzu üç eşit parçaya bölüp oklava yardımıyla açalım. Her bir parçanın içine tahinli karışımdan sürüp rulo yapalım ve daha sonra bu ruloyu kendi etrafında saralım. Her bir parçayı buz dolabına koyup 20 dakika kadar (yağ donana kadar) bekletelim. Hamurların hazır olmasını beklerken harcımızı hazırlayalım. Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavuralım. Daha sonra kıymayı,kıyma biraz kavrulunca tuzu ve baharatları koyup pişirelim. Ocaktan alıp ince kıyılmış maydanozu ekleyelim. Bu arada dolapta bekleyen hamurlarımızı birer birer çıkartıp oklava yardımıyla tepsimizin büyüklüğüne göre açalım. İlk yufkayı yağlanmış tepsiye serip kıymalı harcımızın yarısını koyalım. İkinci yufkayı bunun üzerine,kalan harcı ikinci yufkanın üzerine ve en üste de üçüncü yufkayı koyalım. Kare kare kesip üzerine yumurta sürelim ve susam serpelim. 200C de üzeri kızarana kadar (30 dakika civarında) pişirelim. Afiyet olsun. |
|
08-22-2009, 21:58 | #15 |
ayy hepsi birbirinden güzel teşekkürler
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|