Site adresi: fizikdeneyleri.com
Site açılış tarihi: 2011
Site Pagerank Değeri: 1
Site tanıtımı: Sorulara gelince ;
fizik öğretmeni olduğum için sadece kendi branşımı değerlendireyim. Sonunda fizik soruları diğer yıllara göre daha kolay soruldu. Bu olaya çok sevindim çünkü öğrencilerimizin artık fizikten korkmasını istemiyoruz. Gerçi özel ders falan çıkıyor diyoruz ama şaka bir yanı en sevilmeyen dersin öğretmeni olmak inanın çok zor. 2011 YGS Fizik Soru ve Cevaplarına bakarsanız ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Aslında hata birazda biz de maalesef fizik labaratuarına inip
fizik deneyleri yapmıyoruz ki.. Öğrencilere adam gibi proje ödevi vermiyoruz ki. Adam akıllı slayt ve sunularla eğitimi zevkli hale getirmiyoruz ki.. Artık eğitimdeki yeni kavramlara alışmak durumundayız. Öğrenciyi düşünen bir kişi kalmamış sanki. piyasadaki kitapları karıştırdım
fizik çözümlü sorulara hiçbiri yer vermemiş. nasıl satıyorlar anlamıyorum.
Aslında bu sınavın daha kötüsü sbs de yapılıyor öğrenciye. daha kendi kararlarını alamaz dediğimiz öğrenciler sıkı sıkı ders çalışıp hayatının kararını veriyor. biraz şanslı olanlar dersini düzenli çalışıp iyi bir fen lisesine gidiyor ve hayatını kurtarıyor. Çocukça eğlenmek isteyenler ise düz liseye gidip hayatını mahvediyorlar.
gerçi öğrencinin anadolu lisesine gitmesi de onu kurtarmıyor. mesela fenci bir öğrenci haftada 2 saat fizik görerek ağır fizik müfredatından sorumlu tutuluyor. garip ama ülkemiz gerçeği.